Activiteiten in Leidschendam

 

Het oude Schakel gebouw in LeidsenhageOp vrijdag 23 september 2016 heeft Amnesty Leidschendam de verkoop van Amnesty artikelen in De Schakel in het winkelcentrum Leidsenhage moeten beëindigen.

De Schakel bood in het winkelcenrum Leidsenhage ruimte aan iedereen die even op adem wil komen in een atmosfeer die uitnodigt tot bezining en inspiratie. Jarenlang bood De Schakel ook onderdak aan organisaties, zoals de Wereld Winkel, Unicef en Amnesty. Men kon hier artikelen kopen om het werk van Amnesty International te steunen en tevens kon men hier deelnemen aan schrijfacties van Amnesty. Telkens waren er voorbeeldbrieven beschikbaar om te protesteren tegen schendingen van de mensenrechten op vele plaatsen in de wereld.

De stand in De Schakel
Met de sloop van het oude en de bouw van het nieuwe winkelcentrum Leidsenhage moet ook De Schakel haar deuren sluiten. Het is op dit moment nog onbekend in hoeverre en op welke wijze charitatieve instellingen, zoals Amnesty International, in het nieuwe winkelcentrum een plek zullen vinden.  

Amnesty Leidschendam bedankt De Schakel en de Wereld winkel voor de jarenlange gastvrijheid en samenwerking. Wij hopen dat het idee achter De Schakel ook in het gemoderniseerde winkecentrum in vervolg zal krijgen.

Amnesty Leidchendam zal gewoon doorgaan met haar schrijfacties. U kunt iedere twee maanden een drietal voorbeeldbrieven met bijbehorende informatie vinden elders op deze website. Ook zal Amnesty Leidschendam de verkoop van nieuwjaarskaarten en de jaarlijkse groetenactie in de kerken binnen de gemeente gewoon voortzetten.

 

 

Zoeken

Wilt u het nieuws over mensenrechten wereldwijd op de voet volgen?

Volg ons dan ook op Twitter:

 Tweets by @Mensen_rechten

  • Laatste wijziging 13 juli 2020.