Activiteiten in Leidschendam

 

Ingang van het Camuz theater (Veurs theater)In maart 2012 bestond groep Leidschendam 40 jaar. Dat werd gevierd op donderdag 22 maart met een jubileumavond in theater Camuz. Het thema van de avond was de Arabische Lente.

De avond werd geopend door Bernadette Moors van Amnesty Leidschendam. Zij heette iedereen welkom en schetste het programma. Anneke Bosman van het secretariaat in Amsterdam feliciteerde de groep met haar 40-jarig bestaan en vertelde over het werk van Amnesty door de jaren heen. Paul de Waart, internationaal jurist, gaf zijn kijk op de Arabische Lente in een boeiende lezing. Hij legde het verband tussen de huidige ontwikkelingen in het Midden-Oosten, de rol van de Arabische Liga en de Verenigde Naties en het conflict tussen Israël en de Palestijnen.

De avond werd opgeluisterd door muzikaal duo InTouch dat nummers speelde van onder meer U2 en Adèle.

Na de lezing van Paul de Waart was er gelegenheid tot het stellen van vragen en ontstond er een levendige discussie.

De avond werd afgesloten met een drankje in de foyer van het theater. Daar kon ook de petitie voor Syrië worden getekend en kon het publiek op de foto om steun te geven aan de actie voor het recht op auto rijden van vrouwen in Saudi Arabië.

Het was een mooie en interessante avond.

Onderstaand een aantal foto's van de avond zelf.

Zoeken

Wilt u het nieuws over mensenrechten wereldwijd op de voet volgen?

Volg ons dan ook op Twitter:

 Tweets by @Mensen_rechten

  • Laatste wijziging 13 juli 2020.