Op 10 maart jl. vond de viering van de vrouwenactiedag plaats in de Oude Kerk in Voorburg

 

Een bijzondere viering, dat was het!

Ruim 100 vrouwen vormden het Gospelkoor. Met heel veel enthousiasme, luid zingend, meedeinend op de muziek, dat maakt indruk! Mooie begeleiding van o.a. het orgel, een piano een drummer (?) . Het ging er feestelijk aan toe. In de kerk waren alle zitplaatsen bezet, ik schat zo'n 350. 

Amnesty had één tafel tot haar beschikking, meer was niet mogelijk. De gang van zaken was al volgt: de kerkgangers konden bij het verlaten van de kerk de petitielijsten tekenen, de tafel stond vlak bij de uitgang. Velen hebben getekend en we hebben royaal kaarten uitgedeeld. Mooie, A5 kaarten, met een A.I. boodschap, die men naar een kennis kon sturen. En kleine mooie ansichtkaarten, voorbedrukt met het adres van de drie vrouwen in Saudi-Arabië, dezelfde als vermeld op de petitielijsten. 

Deze gang van zaken herhaalde zich, maar nu in de ruimte naast de kerk. Daar kwam alleen (een deel van) het koor, om wat te drinken en na te praten. (Alle bezoekers voor koffiedrinken uit te nodigen, was niet haalbaar, gezien het grote aantal mensen). We gingen de tafels na met de kaarten en de petitielijsten. Iedere aanwezige tekende en nam kaarten in ontvangst.

We hebben 66 handtekeningen opgehaald. Naar schatting hebben we ongeveer zo'n 50 kleine en 50 grote kaarten uitgedeeld. We kregen geen verzoeken om de verzending op ons te nemen, iedereen zou zelf de portokosten betalen. 

De actie liep gesmeerd, veel belangstelling, we werden goed ontvangen. 

Het leek voor iedereen vanzelfsprekend de petitielijsten te tekenen. 

Wat de kerk betreft: als we wat meer ruimte gehad hadden, hadden we waarschijnlijk nog meer handtekeningen kunnen verzamelen. 

Zoeken

Wilt u het nieuws over mensenrechten wereldwijd op de voet volgen?

Volg ons dan ook op Twitter:

 Tweets by @Mensen_rechten

  • Laatste wijziging 16 februari 2020.