burgemeester Van der Sluys van VoorburgIn 2013 bestond de Voorburgse groep van Amnesty International 40 jaar. Ter gelegenheid daarvan organiseerden we op 7 november j.l. een avond in het teken van Social Media en Mensenrechten. 

In de loop van deze 40 jaar is de manier waarop wij met elkaar communiceren drastisch veranderd. Schreven we 40 jaar geleden alleen brieven, nu schrijven wij daarnaast e-mails, tekenen on-line petities, twitteren en zenden berichten rond via Facebook. Ook mensen die opkomen voor hun rechten doen dat, zoals rond het Tahirplein in Cairo.

Moniqe Samuel

Daarom vroegen we schrijfster en politicologe Moniqe Samuel om iets te vertellen over de invloed van de Social Media op de protesten in Egypte (en op de Arabische Lente in het algemeen), vertoonden we een gedeelte uit een film ‘Back to the Square’ over de Arabische Lente en lichtte Floor Beuming (Midden Oosten/Noord-Afrika coördinator Hoofdkantoor Amnesty Internationaal Nederland) het werk van Amnesty International rondom de Arabische Lente  toe.

De avond werd geopend door burgemeester van der Sluijs.

 

Klik hier voor een sfeerimpressie van deze mooie avond.

Zoeken

Wilt u het nieuws over mensenrechten wereldwijd op de voet volgen?

Volg ons dan ook op Twitter:

 Tweets by @Mensen_rechten

  • Laatste wijziging 13 juli 2020.