Kom in actie tegen onrecht tijdens Amnesty’s Write for Rights

Burgemeester Jules Bijl schrijft mee! Kom ook in actie tegen onrecht in de wereld tijdens Write for Rights. Amnesty Voorburg vraagt inwoners om in de pen te klimmen tijdens de Write for Rights schrijfactie van Amnesty International. Burgemeester Jules Bijl van Leidschendam-Voorburg opent om 10.30 uur de Schrijfmarathon en schrijft mee, om samen een enorme vuist tegen onrecht te maken. Iedereen is welkom om mee te schrijven en brieven te ondertekenen. Write for Rights vindt plaats op zaterdag 4 december van 10.30 tot 16.00 uur in de Voorhof van de Oude Kerk te Voorburg aan de Herenstraat 77. Tijdens de schrijfmarathon in Voorburg is er ook muziek. De band Chabliz speelt vanaf 11.00 uur een half uur.

Het is ook mogelijk om te schrijven in Rijswijk op vrijdag 10 december. In het Wijkcentrum Stervoorde in Rijswijk van 10.30-16.00 uur.

Schrijf voor de vrijheid van slachtoffers
Ook dit jaar schrijven we brieven voor tien mensen die onze steun hard nodig hebben. Zo voert Amnesty actie voor de 15-jarige Janna uit de Bezette Palestijnse Gebieden. Janna wordt met de dood bedreigd omdat ze verslag doet van onrecht in haar dorp. We voeren ook actie voor Bernardo uit Guatemala, die in de gevangenis zit omdat hij de natuur wilde beschermen. Maar ook voor Mensenrechtenadvocaat Mohamed Baker. Hij moet zijn vrouw en alle anderen van wie hij houdt missen. Mohamed is valselijk beschuldigd van terrorisme en zit in de gevangenis omdat hij opkwam voor de meest onderdrukte mensen van Egypte. In de gevangenis wordt hij wreed behandeld. Hij zit vast in een krappe, stinkende cel. Een bed of matras heeft hij niet. Ook mag hij niet buiten sporten en mag hij geen familiefoto’s hebben. Amnesty schrijft voor de vrijlating van Mohamed.

Schrijven helpt! Samen maken we verschil
We sturen honderdduizenden brieven naar koningen, ministers en presidenten om een einde te maken aan onrecht. Ieder jaar levert dat succes. Activisten komen vrij, onrecht stopt. Door de grote hoeveelheid brieven die door deze wereldwijd georganiseerde actie wordt verstuurd, voelen machthebbers zich onder druk gezet. Steeds vaker helpt de extra aandacht om slachtoffers vrij te krijgen, te zorgen voor bescherming of gerechtigheid. In de afgelopen jaren hebben de brieven die tijdens Write for Rights werden geschreven talloze levens veranderd van slachtoffers. Voor meer informatie kijk je bij Amnesty Write for Rights